Överklassafari

Tv-serien Solsidan, om överklassen i Saltsjöbaden och på Solsidan blev en tittarsuccé. Det svenska folket har tittat och skrattat, avundsjukt beundrat och ilsket förfasat sig över hur de rika på tillvarons soliga sida har det. 

Nätverket “Allt åt alla” arrangerade nyligen en resa till Nacka och Saltsjöbaden. Under det så kallade överklassafarit, som en busslast intresserade reste på bland annat Aftonbladets Peter Kadhammar, berättade guiden vilka som bor i området och hur de tjänat sina pengar. “Guiden upplyser också om statistiken gällande arbetslösheten, folkhälsan, bildningnivån och dylikt”, skriver Aftonbladet.

Resenärerna möttes av äggkastning och några ungdomar som enligt egen utsago “hävdade sitt revir”. 

Kort efter detta bad Kristdemokraternas verksamhetschef Patric Rylander, om tips till vart han skulle åka på “underklassafari”. ”Bland annat ska det finnas en hög andel socialbidragstagare, vanartiga skrikande ungdomar, enbart bestå av hyresrätter i miljonprogrammet, nedlagda butiker, utarmad samhällsservice, vara slitet och mängder med klotter”, skrev Patric Rylander. 

Att en av de högsta tjänstemännen från socialministerns eget parti uttryckte sig på detta raljerande sätt väckte förstås debatt och Rylander blev tagen i örat av partisekreteraren Acko Ankarberg. 

Kommentera

Top