Rymdfeber

Veckorma före jul var rymden det återkommande temat i all svensk press. Inte för det att Kristus skulle vara uppstånden och på väg mot jorden på julaftonen, utan för att den emigrerade norsksvensken Fuglesang var på väg mot rakt motsatt håll. Efter månpromenaden 1969 har väl det svenska intresset för människor i rymden inte varit större.

I Bloggosfären har rymdhysterin också satt sina avtryck. Här några exempel:

”Visst är det lattjo att Sveriges nye hjälte är en vanlig elektriker. Vem har hört talas om att en elektriker blivit betraktad som hjälte tidigare? Men nu har en elektriker blivit hjälte bara för att arbetsplatsen är litet udda. Christer Fuglesangs viktigaste jobb under veckan är tydligen att koppla om ett antal elledningar på rymdstationen. […] Jag saknar dock den viktigaste uppgiften. Nämligen hur Fuglesang gör när han jordar?” skriver FotoLasse.se. Läs hela bloggen här

Och så här kommenterar Åsiktstorped: ”Mannen som för all framtid kommer vara känd som förste svensk i rymden klev just av linje 13 mot Norsborg vid station Skärholmen. ’Jag vill tacka svenska folket för allt stöd, och SL som gjorde resan möjlig’, sade astronauten inför medieuppbådet (en skribent från Mitt i Söderort och två bloggare). Infrastrukturminister Åsa Torstensson kunde tyvärr inte närvara, då Skärholmen av DN bedöms som ’charmig förort, så länge man slipper vara där’, men hälsade i ett telegram att ’Jag är otroligt avundsjuk på dig som får åka tunnelbana. Själv får jag bara åka taxi eller egen bil. Och ibland regeringens flygplan.’” Läs hela bloggen här.

Här fler bloggar på temat Christer Fuglesang här

Och här hittar du Christers egna ord.

(februari-mars 2007)

Kommentera

Top